Kristalize Su Yalıtım

Kristalize Su Yalıtım

Kristalize Su Yalıtım

Kristalize su yalıtım malzemesi farklı yüzeylere uzanan çimento esaslı bir bileşendir. Beton yüzeylere uygulanmaktadır ve su ile reaksiyona girme özelliğine sahiptir. Kristalize bir yapıya sahip olduğu için yüzeylerden su geçişini engelleyen bir malzemedir. Uygulanması da oldukça kolaydır. Negatif ve pozitif su basıncına dayanıklıdır. Kapiller etkiye sahip olduğundan dolayı olası çatlakları kapatarak su geçirgenliğini engellemektedir. Beton yapılara direkt nüfuz eden bir malzeme olduğu için de pek çok yerde kullanılabilmektedir. Ancak PVC ve metal gibi yüzeyler için kullanıma uygun değildir. Fiyat olarak da oldukça ekonomiktir.

Kristalize Su Yalıtım Kullanım Alanları

Kristalize su yalıtım malzemesi çeşitli yerlerde kullanım için uygundur. Sprey ya da fırça ile hem pozitif yönden hem de negatif yönden uygulanabilir. Kullanım alanı olarak asansör kuyuları, su depoları, yüzme havuzları, köprüler, tüneller, banyo ve tuvalet, metro, barajlar, bodrum temelleri, yer altı garajları, rögar ve alt yapı malzemeleri, bodrum temelleri gibi alanlarda kullanılabilir. İçme suyu depolarında da kullanıma uygun bir malzemedir.

Kristalize Su Yalıtım Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kristalize su yalıtım ürünü beton yapılarda meydana gelen çatlak, kapiller çatlak ve oyukları doldurarak su yalıtımını sağlamaktadır. Kristalize su yalıtımı uygulanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Çimento esaslı bir bileşen olduğundan dolayı kullanılırken tozu solumamak adına uygulayan kişiler maske kullanmalıdır. Ayrıca malzemenin göz ile temasını kesmek için gözlük kullanılması şarttır. Uygulama yapmadan önce işlem yapılacak yüzey iyice temizlenmeli ve kir bazlı çeşitli atıklardan arındırılmalıdır. Aynı zamanda uygulama öncesinde yüzey su ile ispatlamalı ve suya doyurulmalıdır. Ürün gramajları birbirinden farklılık gösterdiğinden dolayı uygulama talimatı dikkatlice okunmalı ve ürüne sadece belirtilen miktarda su katılmalıdır. Ayrıca en fazla 20 dakikalık bir sürede tüketilebilecek harç hazırlanmalıdır. Birinci kat uygulandıktan sonra ikinci kat birinci kata dikey yönde uygulanmalı ve ikinci kat uygulanırken birinci kat yeterli sertliğe ulaşmış ancak suyunu kaybetmemiş olmalıdır. İşlem yapıldıktan sonra yağmur, kar, don, güneş ve rüzgar gibi olaylardan korunmalıdır.  Bunun için polietilen bazlı örtü kullanılabilir.
Okunma: 178     Tarih: 13.01.2023